Leergang Technisch Trainen – Vanaf de Grond

Volg de complete jaaropleiding en ontdek het plezier van werken vanaf de grond.

Meld je nu aan

Leergang - Vanaf de Grond

Wil je handiger worden met verschillende trainingsmethoden, maar gaat het je niet om het rijden? Dew nieuwe groep start op 


Samen met je paard, vanaf de grond trainen

Trainen vanaf de grond neemt ook bij ons een steeds belangrijker plaats in bij de trainingen. We zien daar zulke goede resultaten van! Daarom organiseren we nu een Leergang waar niet het rijden, maar juist de andere trainingsvormen centraal staan, zodat jij je daar ook meer in kunt bekwamen!

Na deze opleiding heb je een sterkere band met je paard, snap je de theorie van de verticale balans, kun je verschillende trainingsmethoden toepassen zonder dat je op het paard zit en ken je de oefeningen om de balans te herstellen vanaf de grond.


De volgende trainingsvormen komen aan bod:

 • Longeren aan de enkele longe
 • Werken aan de hand
 • Longeren aan de dubbele longe
 • Werken in menpositie


In 8 dagen met hoofdzakelijk praktijk, ga je leren hoe je een stevige basis legt voor de verdere carrière van je (sport)paard. We werken met een kleine vaste groep van 8 mensen. Tijdens de praktijkdagen werk je meerdere malen kort met je eigen paard en soms ook met de paarden van mede-cursisten.

Feedback op het oefenen thuis krijg je door het insturen van huiswerk op het eigen besloten groepsplatform. Tussen de opleidingsdagen door stuur je huiswerkfilmpjes in, waar Mireille den Hoed feedback op geeft.

Aanmelden 

Data nieuwe groep

Voor wie?

Deze opleiding is iets voor iedere paardeneigenaar die:

 • De band met haar paard wil versterken
 • Correct lichaamsgebruik van haar paard wil bevorderen
 • Tegen problemen aanloopt bij het rijden
 • Terug wil naar ‘lol met je knol’
 • Van lopen houdt 😉
 • Een jong paard op gaat starten
 • Voor menners
 • Voor mensen die hun trainingsvaardigheden willen uitbreiden

En voor iedereen die voor een duurzame oplossing gaat.

Ja, dit ben ik

Data 

Leergang Vanaf de Grond


Blok 1

Vrijdag 9 februari en  Zaterdag 10 februari


Blok 2

Zondag 17 maart en  Maandag 18 maart


Blok 3

Vrijdag 3 mei  en Zaterdag 4 meiBlok 4

Zondag 2 juni en  Maandag 3 juni


Ja, dan kan ik

Een betere paardentrainer worden

Deze Leergang - vanaf de grond bestaat uit een minimale hoeveelheid theorie en een maximale hoeveelheid praktijk. Centraal in de opleidingen van TAKT Academy staat het stellen van je eigen doelen. Fouten mogen maken zorgt voor leerzame en gezellige dagen! Je hoeft geen examen te doen en krijgt wel een bewijs van deelname.

Heb jij zin om echt werk te maken van jouw eigen deskundigheid? Dan is deze opleiding wat voor jou! Als je vragen hebt zijn wij natuurlijk altijd bereid om deze te beantwoorden!

Ja, dit wil ik

Blijven overnachten

Op onze locatie hebben we uitstekende mogelijkheden om dicht bij je paard te overnachten.  ’s Avonds nog even een knuffel geven voor het slapen gaan, vroeg in de ochtend een wandeling samen? Na je aanmelding ontvang je hier meer informatie over. 

Kosten

Voor deze opleiding betaal je € 1.385,- incl. BTW inclusief drinken en lunch, verblijf en overnachting van je paard tijdens de praktijkdagen. De bedragen zijn inclusief drinken en lunch, verblijf en overnachting van je paard tijdens de praktijkdagen (De bedragen zijn inclusief 9% BTW).


Onze betaalopties zijn:

In 1 keer: € 1.385,-

In 2 keer: 2 x € 729,-

In 4 keer: 4 x € 385,-

Bij termijnbetaling betaling in opeenvolgende maanden (termijnen)

Hier kun je aanmelden

Geweldig dat je mee wilt doen! Hieronder vind je het inschrijfformulier.