Welkom bij TAKT

TAKT Trainingsstal en Academy is hét opleidingscentrum voor ruiter en paard

Bekijk ons aanbod

Onze visie en missie

TAKT Academy staat voor ons gelijk aan een zuivere en eerlijke manier van trainen, waarbij het welzijn van het paard altijd op nummer 1 staat. Paardrijden is ongelofelijk moeilijk, een mensenleven is voor veel mensen te kort om het goed te leren. Daarom zien we het als onze opdracht om de kennis die we in huis hebben zo breed mogelijk te verspreiden. TAKT Academy biedt ons die mogelijkheid en we hopen dat jij daar net zo blij van wordt als wij!

Initiatiefnemers

Initiatiefnemers van TAKT Trainingsstal en Academy zijn Mireille den Hoed, Anja Lauterbach en Jolien Koole.  Mireille en Anja zijn in 2006 gestart met de revalidatie-, trainings- en pensionstal Stal Mireille. Vanaf 2016 heeft Jolien zich aangesloten bij de gemeenschappelijke missie en  is TAKT Academy ontstaan. Het kenniscentrum voor paard en ruiter. De plek waar je een betere ruiter kunt worden.

Mireille, Anja en Jolien delen de wens om meer mensen in aanraking te brengen met een positieve manier van trainen. Een trainingsmethode waarbij het paard vanuit ontspanning tot prestaties kan komen.

TAKT Team

Mireille den Hoed

Training, instructie, visie

Anja Lauterbach

Training, stalmanagement, duurzaamheid

Jolien Koole

Organisatie, educatie en communicatie 

Kim Wesseling

Stalmanagement, social media, fotografie

Esther van Oorspronk

Financiën, bedrijfskunde

werving TAKT Academy

Iets voor jou?

Video-redacteur en filmer

Een degelijke basis voor je paard

In onze trainingen staan de principes van de klassieke dressuur en de wetten van de biomechanica centraal. Dat betekent dat we nooit voor de quick-fix gaan, maar werken aan een degelijke basis waar je stap voor stap op verder bouwt. Alles om te zorgen dat je paard steeds beter wordt en geen schade ondervindt van jouw manier van trainen.  Vind jij dat ook belangrijk?


Neem contact op met een TAKT-instructeur

TAKT Instructeurs

Karmie Stroeve

Bennekom (Gld.)

Lotte Sanders

Huisseling (N-Br.)

Marieke Wispels

Opheusden (Gld.)

Astrid Hoppenbrouwers

Hazerswoude (ZH)

Esther van Oorspronk

Loenen (Gld.)

Mireille den Hoed

Empe (Gld.)

Ons aanbod

Bij TAKT Academy kun je alles leren over het trainen van paarden. Op locatie in Empe (bij Apeldoorn) geven we privéles,  korte trainingsactiviteiten en jaaropleidingen. Wil je liever online leren? Word dan lid van onze online TAKT- community. Of kies voor losse online lezingen en cursussen.


Heeft je paard tijdelijk extra aandacht nodig? Bij TAKT Trainingsstal leiden we jonge paarden op,  leren we paarden opnieuw een correct bewegingspatroon aan en trainen we paarden tijdens een revalidatieperiode.  

Leergang Technisch Trainen

Bij TAKT Academy kun je een super leuke en interessante opleiding volgen, de Leergang Technisch Trainen. Een opleiding voor iedereen die een goede basis voor haar paard willen leggen! Dus voor nieuwkomers, gevorderden en professionals. Lees verder »

Longeren

Tijdens de Workshop Longeren leer je je paard op een correcte manier zijn lichaam te gebruiken zonder hulpteugels. Je leert hoe je het paard in zijn verticale balans herstelt, zodat hij zich kan ontspannen. Dit kan aan de enkele of aan de dubbele longe. Nieuwsgierig? Kom gerust eens meedoen met een van onze Workshops. Lees verder »

Paard in training

Soms kan het zinvol zijn om je paard voor een kortere of langere periode in training te zetten. Wij zijn een ervaren opleidings- en  revalidatiecentrum voor elk type paard. Komt jouw paard in training, dan bespreken we samen de doelen, de intensiteit en de trainingsperiode. Lees verder »

Werken aan de Hand

Werken aan de Hand is een mooie aanvulling op andere trainingsmethoden om met je paard aan de slag te gaan. Bij TAKT Academy kun je tijdens de eendaagse Workshop kennismaken met deze trainingsmethode. We starten met de theorie en daarna gaan we oefenen in de praktijk, zodat je thuis zelf aan de slag kunt gaan. Lees verder »

Heb je een vraag? Neem vrijblijvend contact op met ons