Paard in Training en Revalidatie 

TAKT Trainingsstal  is dé plek voor deskundige training en begeleiding van uw paard

Doe vrijblijvend een aanvraag

Paard in Training

Soms kan het zinvol zijn om je paard voor een kortere of langere periode in training te zetten. Het kan zijn omdat je paard een verkeerd bewegingspatroon heeft aangeleerd. Of je bent op zoek naar een plek omdat je paard moet revalideren na een blessure. Wij zijn een ervaren paarden revalidatie en trainingscentrum. Komt jouw paard in training, dan bespreken we samen met jou als eigenaar de problemen en worden doel, duur en intensiteit vastgesteld. Uiteraard worden de paarden indien nodig medisch begeleid.

Paard in Training bij TAKT Academy

Je paard in training zetten

Paarden hebben soms specialistische hulp nodig bij de (revalidatie-)training.  En het kan lastig zijn om dat uit handen te geven. Omdat jij de eigenaar bent van het paard, word je natuurlijk altijd bij de training betrokken. In eerste instantie zal het paard volledig door ons worden getraind, waarna wij jou leren met je paard zelf de aangepaste training toe te passen. De eigenaar is hier alle dagen welkom en 2 keer per week is er de mogelijkheid om met de training mee te kijken en al je vragen te stellen. Via ons digitale volgsysteem kun je zien wat er dagelijks met je paard wordt gedaan.

Je paard in training zetten? TAKT Trainingsstal (voorheen Stal Mireille) is een ervaren paarden revalidatie -en trainingscentrum.

Linda van Diepen

Deskundige begeleiding

Als je paard bij ons in training komt, gaat het paard eerst altijd langs onze vaste behandelaar Linda van Diepen. Linda is naast dierenarts ook osteopaat, chiropractor, cranio sacraal therapeut, Jack Meagher therapeut, acupuncturist en kinesiologe. In dit artikel leg ik uit waarom wij alleen met een paard trainen op groen licht van Linda. 

Samen met Linda wordt iedere 4 weken het trainingsplan voor de komende 4 weken besproken. Iedere 4 weken checkt Linda de paarden om te zien en voelen hoe ze de behandeling en training oppakken. Zo kunnen we op tijd bijstellen en uiteraard worden ze behandeld indien nodig. 

Meestal worden de paarden de eerste periode aan de hand gewerkt, zodat ze een goed bewegingspatroon hebben en al een goede balans voor we er (weer) op gaan. Het werk onder het zadel wordt langzaam opgebouwd.

Hoefspecialist Klaas Feuth

Alle paarden staan bij ons in principe 24/7 buiten. Ze krijgen goede kwaliteit onverpakt hooi en daarnaast voeren we standaard een balancer en afhankelijk van de behoefte van het paard verschillende soorten bijvoeding. De paarden gaan alleen naar binnen als het lange tijd achter elkaar regent of als ze niet meer droog kunnen liggen.

De trainingspaarden staan in zandpaddocks en daarnaast hebben we een kleine track, waar de trainingspaarden om de beurt een aantal uren op staan en wat meer kunnen scharrelen dan in de paddock. 

De trainingspaarden staan direct naast elkaar, maar niet met elkaar, simpelweg omdat we geen risico’s willen lopen.

Onze Hoefspecialist Klaas Feuth is iedere 4 weken bij ons op stal om de paarden te bekappen.

gaga-en-mier

De eigenaar is hier alle dagen welkom en 2 keer per week is er de mogelijkheid om met de training mee te kijken en al je vragen te stellen. Via ons digitale volgsysteem kun je zien wat er dagelijks met je paard wordt gedaan.

Fijn om één of meerdere nachten bij je paard te blijven slapen tijdens de trainingsperiode?

Klik hieronder voor de mogelijkheden. 

"Hoe lang duurt zoiets?"

Het uitbesteden van de training van een paard waarbij je betaalt voor een dienst, kan ervoor zorgen dat je een verwachting hebt. Je gelooft in een bepaald resultaat dat in een bepaalde periode wordt behaald. Maar een training en het leerproces van het paard, gebeurt echter in het tijdframe van het paard, niet in dat van de verwachting van de mens.

Het paard bepaalt de tijdlijn. Je kunt niks overhaasten. Je wilt niet dat het paard dingen overkomt, maar dat het paard de tijd krijgt om te leren en zich te ontwikkelen. 

Als de trainer iets met je paard voor elkaar krijgt, wil dit nog niet betekenen dat jij als eigenaar, dat ook kunt. Het vraagt niet alleen van de trainer de discipline en volharding, ook van de eigenaar. Niemand kan je garanderen dat een paard na een periode van training zal doen wat je van hem wilt, wanneer jij het wilt.

Als je een gelijke relatie met het paard wilt aangaan zoals de trainer heeft ontwikkeld in de periode van aandacht, communicatie en scholing voor het paard, dan vraagt dat van jou als eigenaar ook deze inzet. Hoe kan je anders van het paard hetzelfde verwachten als wat hij bij de trainer laat zien? Het is niet zoals het afstellen van een auto, die je vervolgens mee naar huis neemt om er zo mee weg te rijden 🙂.

Belangrijk is om te beseffen dat een tijdframe voor het paard heel anders is als dat van de mens. Wij geven het paard de kans te leren in ontspanning en in zijn eigen tijd. Soms duurt dit inderdaad langer dan verwacht. Dat geeft de eigenaar ook de tijd om zich te scholen en de band te vormen met het paard die de trainer al heeft gekregen.

Paard in Training bij TAKT Academy

Jouw paard bij ons in training?

Vul hieronder vrijblijvend het formulier in. Naar aanleiding van het ingezonden formulier ontvang je van ons een passend aanbod.