Boek over Longeren

Wil jij ook een mooi naslagwerk over longeren in huis?

Lees verder

Longeren met TAKT

Wil jij een goed naslagwerk over longeren in huis? Met het boek ‘Longeren met TAKT’ heb je een standaardwerk in handen over het longeren van je paard zonder hulpteugels. Mireille den Hoed heeft 15 jaar ervaring met het opleiden van paarden en ruiters vastgelegd in dit boek. Longeren in balans, aan zowel de enkele als de dubbele longe, is haar specialiteit.

Longeren met TAKT - Mireille den Hoed

Longeren, iedereen doet het

Iedereen doet het. En iedereen doet het anders. Sommige longeren bijgezet met allerlei verschillende hulpteugels, met een stalhalster of gewoon helemaal zonder lijn. De mogelijkheden zijn legio. Tijdens de vele Workshops Longeren die Mireille geeft, blijkt dat de meeste mensen 'maar iets doen', omdat ze geen idee hebben. En dat is niet zo gek. Er is weinig kennis over goed longeren. En wat is goed? Want wat de één goed vindt, vindt een ander slecht. In dit boek kun je lezen en leren over onze kijk op longeren. Daarin vind je de uitleg waarom dat altijd zonder hulpteugels is. Het boek bevat veel voorbeelden van wat je in de praktijk tegen kunt komen en hoe je daar mee om kunt gaan.

Het boek over paardvriendelijk en duurzaam longeren is ook een uitgelezen cadeau voor een lieve paardenvriend(in)

Interesse? Je kunt hieronder rechtstreeks bestellen bij Mediaboekservice.

Vind je de longeerset op de foto ook zo prachtig? De set is ontwikkeld door Mireille den Hoed in samenwerking met Schutte Zadels. Hij is super comfortabel voor het paard en verkrijgbaar in crème, zwart en donkerbruin. Wil je meer weten, kijk dan in de online winkel van Schutte Zadels. 

Wat anderen over het boek zeggen

Echt een aanrader
“Het boek is echt een aanrader. Simpel en duidelijk uitgelegd. Longeren is veel meer dan rondjes laten lopen.”
Lianne Boonstra
Mooi in combinatie met de workshop Longeren
“Mireille geeft regelmatig workshops Longeren aan de nekele of dubbele longe.  Dan heb je een ochtend theorie en in de middag ga je aan de slag met paarden. Echt top verzorgd!”

Cynthia Daan

Goed boek

“Goed boek, praktisch en laagdrempelig.”
Manuela Crielaard
Fijn leesbaar
“Het boek is fijn leesbaar, helder (voorzien van beeldmateriaal/voorbeelden) en doordat bepaalde aspecten meerdere keren worden benoemd/aangehaald, bevat het fijne 'denkpauzes/rustpauzes' terwijl je verder leest. Het taalgebruik is prima, vooral niet te ingewikkeld.”
Anonieme lezer
Zelfs een ervaren ruiter kan hiervan leren!
“Ondanks dat ik al meer dan 30 jaren actief rijd en ook jaren best wel op een redelijk hoog niveau dressuur gereden heb, heeft dit boek mij zeker nieuwe inzichten en vooral ook inspiratie gebracht.”

Anonieme lezer

Een goede aanvulling op mijn berg van ervaring

“Mijn complimenten! Ik vind het heel duidelijk geschreven en ook goed te volgen. Mooi om zo, aanvullend op de clinics, opleidingen en open dagen deze kennis verder te gaan verspreiden.”
Anonieme lezer

Live uitleg en oefenen in de praktijk?

Kijk ook eens bij een van onze workshops Longeren