• Logo Takt Basis WIT transparant shadow

Workshops Longeren

Longeren is een paard aan een lange lijn (of 2), longe genoemd, in een cirkel om je heen laten lopen. Niets meer en niets minder. De meeste paarden worden regelmatig gelongeerd. Het longeren van het paard kan verschillende doelen hebben, maar meestal wordt longeren gebruikt om het paard te trainen zonder ruitergewicht.

Tijdens de Eendaagse Workshop Longeren leer je je paard op een correcte manier zijn lichaam te gebruiken zonder hulpteugels. Je leert hoe je het paard in zijn verticale balans herstelt, zodat hij zich kan ontspannen. Dit kan aan de enkele of aan de dubbele longe.

Nieuwsgierig? Kom gerust eens meedoen met een van onze workshops longeren. Wie weet wil je dan nooit meer anders!!

Waar komt mijn fascinatie voor longeren vandaan?

Veel mensen hebben het idee dat als ze hun paard longeren, ze dit moeten doen met allerlei attributen. Om zo het paard “aan het werk te zetten”. Ik heb jaren hetzelfde gedacht en gedaan! Maar toch was ik er niet tevreden mee, het liep niet lekker.

Ik kan me nog goed de enorme frustratie herinneren als ik een paard longeerde. Ik was secuur en wilde het graag goed doen. Zo longeerde ik het paard 2 keer 5 minuten linksom en 2 keer 5 minuten rechtsom. Ik longeerde met een slofteugel. De binnenkant zette ik wat korter, zodat het paard naar binnen zou kijken. En dan liet ik het paard actief om me heen draven. Herkenbaar?

De ene kant op ging dat prima en zag het er “mooi” uit. Hij was er mooi “doorheen” en liep met een mooie “buiging” zijn rondjes. De andere kant op ging het niet naar mijn zin. Mijn paard bleef maar met zijn hoofd naar buiten lopen, hoe kort ik de slofteugel aan de binnenkant ook deed. Frustratie ten top!!! En natuurlijk gaf ik mijn paard de schuld.

Heel wat jaartjes verder weet ik nu dat het arme dier fysiek niet anders kon. Nu heb ik helemaal geen hulpmiddelen als bijzetteugels en touwtjes meer nodig. Hoe lekker is dat?! Wil jij dat ook leren? Ik wil het je graag leren. Het enige dat jij moet doen is je inschrijven voor de workshop enkele longe of dubbele longe. Heb je nog geen ervaring met onze methode? Dan zou ik je adviseren om eerst voor de enkele longe te gaan.

Groetjes, Mireille

Realisatie door JoomlaPartner