• Logo Takt Basis WIT transparant shadow

Workshop Werken aan de Hand (beginners en gevorderden)

Steeds meer ruiters ontdekken Werken aan de Hand. Het is een mooie aanvulling op andere trainingsmethoden om met je paard aan de slag te gaan. Deze Eendaagse workshop is een kennismaking met deze trainingsmethode. We starten met de theorie en daarna gaan we oefenen in de praktijk, zodat je thuis zelf aan de slag kunt gaan.

Heb je de Workshop Werken aan de Hand al gevolgd en wil je die vaardigheden verfijnen? Dan is een Praktijkdag misschien iets voor je. Lekker samen met andere gevorderden een dagje puzzelen; kijken en oefenen om de paarden nog fijner te laten lopen.

Het is nu ook mogelijk om de workshop met de praktijkdag te combineren tot een tweedaagse! Kijk in de agenda, want workshop en praktijkdag zijn vaak gecombineerd ingepland.

Kijk in de agenda voor data en beschikbaarheid.

Wanneer ga je trainen aan de hand?

  • Aanvulling op je training
  • Afwisseling
  • Jonge paarden in balans leren kom en zonder ruitergewicht

Onze trainingsmethode maakt geen gebruik van hulpteugels, dus het paard wordt niet bijgezet. We vragen het hoofd niet naar beneden. Nageeflijkheid ontstaat door rechtgerichtheid en activiteit van het achterbeen.

In een kleine groep van maximaal 8 personen ga je je verdiepen in werken aan de hand. De workshop start met een theorieblok over het in verticale balans komen aan de hand. Daarna krijg je de mogelijkheid om met verschillende paarden in de rijbaan te oefenen.

Je hoeft geen eigen paard mee te nemen, maar het mag wel!
We werken sowieso met onze paarden en/of paarden die bij ons in training staan. Omdat zij onze manier van werken aan de hand kennen kunnen ze jou super leren hoe het kan voelen!

Je ontvangt een hand-out van de theorie.

Realisatie door JoomlaPartner