• Logo Takt Basis WIT transparant shadow

Workshop Werken aan de Hand (beginners en gevorderden)

Steeds meer ruiters ontdekken Werken aan de Hand. Het is een mooie aanvulling op andere trainingsmethoden om met je paard aan de slag te gaan. Deze eendaagse workshop is een kennismaking met de basis, waarna je thuis zelf aan de slag kunt gaan.

Voor gevorderden die hun vaardigheden willen verfijnen, bieden we aparte gevorderden workshops aan. Kijk in de agenda voor data en beschikbaarheid.

Wanneer ga je trainen aan de hand?

  • Aanvulling op je training
  • Afwisseling
  • Jonge paarden in balans leren komen zonder ruitergewicht

Onze trainingsmethode maakt geen gebruik van hulpteugels, dus het paard wordt niet bijgezet. We vragen het hoofd niet naar beneden. Nageeflijkheid ontstaat door recht gerichtheid en activiteit van het achterbeen.

In een kleine groep van maximaal 8 personen ga je je verdiepen in werken aan de hand. De workshop start met een theorieblok over het in verticale balans komen aan de hand. Daarna krijg je de mogelijkheid om met verschillende paarden in de rijbaan te oefenen.

Je hoeft geen eigen paard mee te nemen, maar het mag wel!
We werken sowieso met onze paarden en/of paarden die bij ons in training staan. Omdat zij onze manier van werken aan de hand kennen kunnen ze jou super leren hoe het kan voelen!

Je ontvangt een hand-out van de theorie.

Realisatie door JoomlaPartner