• Logo Takt Basis WIT transparant shadow

Workshop Werken aan de Hand (beginners en gevorderden)

Steeds meer ruiters ontdekken Werken aan de Hand. Het is een mooie aanvulling op andere trainingsmethoden om met je paard aan de slag te gaan. Deze Eendaagse workshop is een kennismaking met deze trainingsmethode. We starten met de theorie en daarna gaan we oefenen in de praktijk, zodat je thuis zelf aan de slag kunt gaan.

Heb je de Workshop Werken aan de Hand al gevolgd en wil je die vaardigheden verfijnen? Dan is een de nieuwe Leergang Werken aan de Hand misschien iets voor je. In april komt deze Leergang op de website en we starten in het najaar. Lekker samen met anderen 8 dagen puzzelen; kijken en oefenen om de paarden nog fijner te laten lopen, zonder de belasting van de ruiter op de rug.

Kijk in de agenda voor data en beschikbaarheid.

Wanneer ga je trainen aan de hand?

  • Aanvulling op je training
  • Afwisseling
  • Jonge paarden in balans leren kom en zonder ruitergewicht

Onze trainingsmethode maakt geen gebruik van hulpteugels, dus het paard wordt niet bijgezet. We vragen het hoofd niet naar beneden. Nageeflijkheid ontstaat door rechtgerichtheid en activiteit van het achterbeen.

In een kleine groep van maximaal 8 personen ga je je verdiepen in werken aan de hand. De workshop start met een theorieblok over het in verticale balans komen aan de hand. Daarna krijg je de mogelijkheid om met verschillende paarden in de rijbaan te oefenen.

Je hoeft geen eigen paard mee te nemen, maar het mag wel!
We werken sowieso met onze paarden en/of paarden die bij ons in training staan. Omdat zij onze manier van werken aan de hand kennen kunnen ze jou super leren hoe het kan voelen!

Je ontvangt een hand-out van de theorie.

Realisatie door JoomlaPartner