• Logo Takt Basis WIT transparant shadow

Over TAKT Academy

TAKT Academy staat voor ons gelijk aan een zuivere en eerlijke manier van trainen, waarbij het welzijn van het paard altijd op nummer 1 staat. Paardrijden is ongelofelijk moeilijk, een mensenleven is voor veel mensen te kort om het goed te leren. Daarom zien we het als onze opdracht om de kennis die we in huis hebben zo breed mogelijk te verspreiden. TAKT Academy biedt ons die mogelijkheid en we hopen dat jij daar net zo blij van wordt als wij!

In de opleiding, workshops, clinics en lezingen staan de principes van de klassieke dressuur en de wetten van de biomechanica centraal. Dat betekent dat we nooit voor de quick-fix gaan, maar werken aan een degelijke basis waar je stap voor stap op verder bouwt. Alles om te zorgen dat je paard steeds beter wordt en geen schade ondervindt van jouw manier van trainen.

Initiatiefnemers

Mireille den Hoed runt sinds 2006 samen met haar vrouw Anja Lauterbach de revalidatie-, trainings- en pensionstal Stal Mireille. Ze geeft al jaren privéles, workshops en trainingen. In 2016 kwamen zij op stal in gesprek met Jolien Koole, communicatieadviseur en recreatieruiter. Jolien had ondertussen de nodige negatieve ervaringen opgedaan met het aankopen en opstarten van een nieuw paard. Vooral door gebrek aan kennis en ervaring. Al snel bleek dat er een gezamenlijke missie was. Uit die eerste gesprekken is TAKT Academy ontstaan. Het kenniscentrum voor paard en ruiter. De plek waar je een betere ruiter kunt worden.

Mireille, Anja en Jolien delen de wens om meer mensen in aanraking te brengen met een positieve manier van trainen. Een trainingsmethode waarbij het paard vanuit ontspanning tot prestaties kan komen.

Realisatie door JoomlaPartner