• Logo Takt Basis WIT transparant shadow

Leergang Technisch Trainen

Bij TAKT Academy kun je onder leiding van Mireille den Hoed een super leuke en interessante opleiding volgen: de Leergang Technisch Trainen. Een opleiding voor zowel nieuwkomers die een goede basis willen leggen, als gevorderden en professionals. In deze opleiding leer je hoe je een paard technisch kunt trainen, kloppend met zijn bouw en mogelijkheden. In kleine groepen, passend bij jouw niveau nemen we je mee in de wondere wereld van eerlijk trainen. Trainen volgens de wetten van de biomechanica. Nageeflijkheid op een eerlijke manier verkregen, dat is waar het in de opleiding helemaal om draait.Voor een goede indruk van de opleiding, kijk hier de film over de Leergang Technisch Trainen

Drie verschillende niveau's

Niveau Basis

Voor wie?
Ruiters die geen of nog weinig kennis hebben van de theorie van de scheefheden van het paard en de klassieke trainingsmethode.

Korte inhoud
Theorie van de scheefheden; beter leren zien wat er gebeurt bij het paard; oefeningen om de balans te herstellen; verschillende manieren van sturen; kennismaking met verschillende trainingsmethoden: onder het zadel, horsemanship, werken aan de hand, longeren; houding en zit van de ruiter, ruiterfitheid.

Niveau Gevorderd

Voor wie?
Ruiters die kennis hebben van de theorie van de scheefheden en dat gedeeltelijk kunnen toepassen bij het trainen van het paard.

Korte inhoud
Theorie van de scheefheden; trainbaarheid van het paard; houding en zit van de ruiter; oefeningen voor verticale en horizontale balans; controle over de voorhand en achterhand; zijgangen; enkele en dubbele longe.

Niveau Senior

Voor wie?
Ruiters die kennis hebben van de theorie van de scheefheden en zich verder willen bekwamen om dat toe te passen op meerdere paarden.

Korte inhoud
Gevorderde oefeningen voor verticale en horizontale balans; controle over de voorhand en achterhand; zijgangen; enkele en dubbele longe. Veel praktijk; trainen van oog en gevoel; moeilijkere cases; leren van elkaar.

Een betere ruiter worden

De opleiding is een mooie combinatie van theorie en praktijk. Je eigen doelen kunnen stellen en fouten mogen maken zorgen voor leerzame en gezellige dagen! Bij deze opleiding heb je bij het basisniveau en het gevorderde niveau zelf de keuze of je een paard meebrengt of niet. Je hoeft geen examen te doen en krijgt wel een certificaat van deelname.

Heb jij zin om echt werk te maken van jouw eigen deskundigheid? Dan is onze opleiding Technisch Trainen misschien wat voor jou! Als je vragen hebt zijn wij natuurlijk altijd bereid om deze te beantwoorden!

Voor wie

De opleiding is iets voor de ruiter die:
  • Wil leren begrijpen wat een paard nodig heeft om te kunnen presteren
  • Een stevige basis wil leggen, waar je mee vooruit kunt
  • Tegen problemen aanloopt bij het rijden.
  • Terug wil naar ‘lol met je knol’, omdat je constant tegen het feit aanloopt dat paarden altijd iets mankeren
  • Professioneel paardentrainer is en voor een duurzame oplossing gaat

Hoe we werken

In één of meerdere jaren kun je leren over correct trainen van Mireille den Hoed en andere topspecialisten. De opleiding bestaat nu uit drie jaargangen van ieder 7 x 2 dagen van 9.30 – 17.00 uur, theorie en praktijk. In overleg bepaal je welk startniveau het beste bij je past. De groepen worden zo ingedeeld, dat mensen met vergelijkbaar niveau van rijden bij elkaar in de groep starten.
Realisatie door JoomlaPartner