• Logo Takt Basis WIT transparant shadow

Leergang Technisch Trainen

Bij TAKT Academy kun je een super leuke en interessante opleiding volgen, de Leergang Technisch Trainen. Een opleiding voor iedereen die een goede basis voor haar paard willen leggen! Dus voor nieuwkomers, gevorderden en professionals.

In deze opleiding leer je hoe je een paard technisch correct in verticale balans kunt trainen, kloppend met zijn bouw en mogelijkheden. We werken in kleine groepen, passend bij jouw niveau, waarin we je meenemen in de wondere wereld van eerlijk trainen. Trainen volgens de wetten van de biomechanica. Nageeflijkheid op een eerlijke manier verkregen, dat is waar het in de opleiding om draait.

Wil je een betere ruiter en trainer van je paard worden? Lees hieronder verder ...Kijk hier de film over de Leergang Technisch Trainen:

Verschillende niveau's

Niveau 1: Basisopleiding Technisch Trainen

Voor wie?
Niveau 1 is voor iedere ruiter die een goede basis wil leggen voor haar verdere rijcarrière! Voor ruiters die nog geen of weinig kennis hebben van de klassieke dressuur. Voor ruiters die de theorie van de scheefheden van het paard en de oefeningen voor herstel van de verticale balans willen leren.

Dit niveau is ook geschikt voor instructeurs (ORUN en Centered Riding) die zich verder willen scholen in kennis over de verticale balans en het trainen van hun oog.

Korte inhoud
Theorie van de scheefheden; beter leren zien wat er in beweging gebeurt bij het paard; oefeningen om de balans te herstellen; verschillende manieren van sturen; kennismaking met verschillende trainingsmethoden: onder het zadel, werken aan de hand, longeren; houding en zit van de ruiter.

Niveau 2: Technisch Trainen voor Gevorderden

Voor wie?
Voor ruiters die kennis hebben van de theorie van de scheefheden, de oefeningen voor herstel van de verticale balans en dat gedeeltelijk kunnen toepassen bij het trainen van het paard. Heb je onze online Theoriecursus voor de Verticale Balans gevolgd? Dan kun je soms direct in Niveau 2 starten. Heb je daar vragen over? Stuur een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Korte inhoud
Theorie van de scheefheden; trainbaarheid van het paard; houding en zit van de ruiter; oefeningen voor verticale en horizontale balans; controle over de voorhand en achterhand; zijgangen; enkele en dubbele longe.

Niveau 3: Technisch Trainen voor Dressuur Professionals

Voor wie?
Voor ruiters die kennis hebben van de theorie van de scheefheden en zich verder willen bekwamen om dat toe te passen op meerdere paarden. Dit niveau is vooral geschikt voor ruiters die kennis over willen dragen op andere ruiters, dus instructeurs zijn, of daarvoor in opleiding willen.

Korte inhoud
Gevorderde oefeningen voor verticale en horizontale balans; controle over de voorhand en achterhand; zijgangen; enkele en dubbele longe. Veel praktijk; trainen van oog en gevoel; moeilijkere cases; leren van elkaar, oefenen met lesgeven.

Een betere trainer van je paard worden

De opleiding is een mooie combinatie van theorie en praktijk. Je eigen doelen kunnen stellen en fouten mogen maken zorgen voor leerzame en gezellige dagen!  Je hoeft geen examen te doen en krijgt wel een 'Bewijs van deelname'.

Bij deze opleiding heb je bij het basisniveau en het gevorderde niveau zelf de keuze of je met of zonder eigen paard komt. Met eigen paard haal je als ruiter beslist meer uit de opleiding.

Lukt dat echter niet, dan train je vooral je oog en oefen je thuis verder. Wij kunnen je voor de training vanaf de grond (longeren en werken aan de hand) vaak wel een lespaard bieden, maar voor de training onder het zadel niet. Insturen van huiswerkfilmpjes voor videofeedback is onbeperkt mogelijk als je met de opleiding meedoet.

Stuur gerust je vragen via de mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Heb jij zin om echt werk te maken van jouw eigen deskundigheid? Dan is onze opleiding Technisch Trainen echt wat voor jou!

Voor wie

De opleiding is voor de ruiter, trainer en instructeur die:

  • Alles wil leren over de correcte verticale balans
  • Wil zien wanneer een paard op of over de schouder gaat
  • Oefeningen wil leren om de verticale balans te herstellen
  • Een goede dressuurbasis wil leggen
  • Tegen problemen aanloopt bij het rijden
  • Terug wil naar ‘lol met je knol’

Hoe we werken

In één of meerdere jaren kun je leren over correct trainen van Mireille den Hoed, Karmie Stroeve en andere topspecialisten. De jaaropleiding bestaat uit 7 lesblokken van 2 dagen praktijk, dagelijks van 9.30 – 17.00 uur.

De theorie wordt in ons ruime leslokaal gegeven. De praktijk is afhankelijk van het weer in de 20x60 buitenrijbaan of de 20x40 binnenrijbaan.

In overleg met Mireille bepaal je welk startniveau het beste bij je past. De groepen worden zo ingedeeld, dat mensen met vergelijkbaar niveau van rijden bij elkaar in de groep starten.

Wil je de opleiding volgen tot gediplomeerd TAKT-Instructeur? Dan is het volgen van Niveau 3 een must. Ruiters die Niveau 3 hebben gedaan kunnen bij gebleken deskundigheid doorstromen naar Niveau 4.

Realisatie door JoomlaPartner