Leergang Technisch Trainen – Werken aan de Hand

Volg de complete jaaropleiding en ontdek het plezier van correct paardrijden.

Meld je nu aan

Leergang Werken aan de Hand

Wil je handiger worden met het Werken aan de Hand? In 2024 hebben we weer ruimte om met een nieuwe groep te starten, helemaal gericht op het leren Werken aan de Hand.

Steeds meer mensen zien de voordelen van deze manier van trainen. Het is onbelast, super leerzaam voor je paard, en uitermate geschikt voor jonge paarden. Het is een eerste stap naar een correcte verticale balans.

Deelname als theoriedeelnemer is beperkt mogelijk. Je neemt deel aan de theorie en kijkt bij de praktijkonderdelen. Je krijgt geen individueel les. Stuur een mail naar: jolien@taktacademy.nl als je hier meer over wilt weten.


Samen met je paard, vanaf de grond trainen

Trainen vanaf de grond neemt ook bij ons een steeds belangrijker plaats in bij de opleiding van jonge paarden of de revalidatie van paarden na een blessure. We zien daar zulke goede resultaten van! Daarom nu voor het eerst een intensief traject gericht op het Werken aan de Hand.

Wat leer je?

Na deze opleiding:

 • snap je de theorie van de verticale balans
 • ben je in staat om je paard in correcte verticale balans door de rijbaan te sturen
 • kun je verschillende oefeningen voor de verticale balans ook aan de hand uitvoeren
 • heb je kennis van de theorie van de zijgangen en ervaring met de uitvoering.
Aanmelden 


Programma

In 8 dagen met hoofdzakelijk praktijk, ga je leren hoe je een stevige basis legt voor de verdere carrière van je (sport)paard. We werken met een kleine vaste groep van 8 mensen. Tijdens de praktijkdagen werk je meerdere malen kort met je eigen paard en later ook met elkaars paarden.

Ieder blok krijg je theorie van de verticale balans en de oefeningen voor herstel van de verticale balans, De theorie is ook voor iedereen via E-learning te volgen. Op de praktijkdagen toetsen we ook je kennis, behandelen we kennishiaten en is het verder vooral praktijk.

Weekend 1) Kennismaking. Toetsen basiskennis Verticale Balans. Praktijksessies met individuele begeleiding om de theorie in praktijk te brengen. De praktijk sluit aan bij het niveau van de leerling.

Weekend 2) Theorie over verschillende manieren van sturen en schouders verzetten. Totaal 4 praktijksessies om de theorie in praktijk te brengen.

Weekend 3)  Oefeningen aan de hand voor het herstellen van de verticale balans in de praktijk brengen. Totaal 4 praktijksessies om de theorie in praktijk te brengen.

Weekend 4) Zijgangen aan de hand. Totaal 4 praktijksessies om de theorie in praktijk te brengen.

Na ieder weekend krijg je huiswerk mee. Feedback op het oefenen thuis krijg je door het insturen van huiswerk op het eigen besloten groepsplatform. Tussen de opleidingsdagen door stuur je huiswerkfilmpjes in, waar Mireille den Hoed feedback op geeft.

Aanmelden 


Momenteel start er nog geen nieuwe groep voor Werken aan de Hand. Je kunt wel meedoen met de Leergang Vanaf de Grond en dan daarin privelessen Werken aan de Hand doen.

Voor wie?

Deze opleiding is iets voor iedere paardeneigenaar die:

 • Gaat voor een sterkere band met haar paard
 • Correct lichaamsgebruik van haar paard belangrijk vindt
 • Een jong paard op gaat starten
 • Actief is in de hogere sport
 • Haar trainingsvaardigheden graag uitbreidt
 • Tegen problemen aanloopt bij het rijden
 • Terug wil naar ‘lol met je knol’
 • Van lopen houdt 😉

En voor iedereen die lang plezier wil hebben van haar paard!!

Ja, dit ben ik

Een betere paardentrainer worden

Deze Leergang – Werken aan de Hand bestaat uit een minimale hoeveelheid theorie en een maximale hoeveelheid praktijk. Centraal in de opleidingen van TAKT Academy staat het stellen van je eigen doelen. De praktijk is afgestemd op het niveau van de leerling en het paard. Fouten mogen maken zorgt voor leerzame en gezellige dagen! Bij deze opleiding kom je met je eigen paard. Je hoeft geen examen te doen en krijgt wel een Bewijs van deelname.

Ja, dit wil ik

Blijven overnachten

Op onze locatie hebben we uitstekende mogelijkheden om dicht bij je paard te overnachten.  ’s Avonds nog even een knuffel geven voor het slapen gaan, vroeg in de ochtend een wandeling samen? Na je aanmelding ontvang je hier meer informatie over. 

Kosten

Voor deze opleiding betaal je € 1.385,- incl. 9% BTW, inclusief drinken en lunch én het verblijf en de overnachting van je paard tijdens de praktijkdagen.


Onze betaalopties zijn:

In 1 keer: € 1.385,-

In 2 keer: 2 x € 729,-

In 4 keer: 4 x € 385,-

Bij termijnbetaling betaling in opeenvolgende maanden (termijnen)

Hier kun je aanmelden?

Geweldig dat je mee wilt doen! Hieronder vind je het inschrijfformulier.