• Logo Takt Basis WIT transparant shadow

ONLINE Lezingenreeks:
‘Help, mijn paard heeft een blessure’

De lezingenreeks is beëindigd

Als je van paarden houdt, kun je nooit genoeg kennis verzamelen! Het houden van paarden is complex, zeker als je een trainbaar rijpaard wilt hebben. Soms gaat het mis en dan sta je als paardeneigenaar voor heel veel keuzes. Om je te ondersteunen hebben we met onze specialisten wederom een super interessante lezingenreeks voor jullie samengesteld!

De lezing is in de avond van 19.30-21.30 uur. Mocht je een keer niet kunnen dan kun je nog een week na dato terugkijken, met uitzondering van de lezing van Linda van Diepen.

Tijdens de online lezing is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen. Vanwege corona maken we geen onderscheid tussen klanten en niet-klanten. De prijs is voor iedereen: 25 euro.

Van een aantal lezingen die geweest zijn, kun je de opname nabestellen.

Maandagavond 1 feb 2021 – Henk van der Veen (opname nabestellen)

ONLINE Lezing 1: Revalidatietraject van paarden met peesproblemen

Peesblessures zijn een groot probleem bij sportpaarden en gelukkig zijn er steeds betere technieken voor vroege diagnostiek en behandeling.Hoe eerder de klachten serieus genomen worden, des te groter is de kans op herstel.

Henk gaat vooral in op de verschillende trajecten om een paard met een peesblessure succesvol te revalideren.

Wat is slim om te doen na de constatering van een peesblessure en vergroot de kans op succes?

Je kunt de opname van deze lezing terugkijken, door hieronder te bestellen.

 

Over Henk van der Veen

Henk van der Veen is reeds 20 jaar werkzaam als paardenarts op de paardenkliniek van Lingehoeve Diergeneeskunde in Lienden, afdeling Orthopedie.

Naast zijn werkzaamheden op de kliniek is Henk internationaal een gewaardeerd spreker en instructeur bij VetPD (Veterinary Professional Development).

Maandagavond 29 maart 2021 – Michel Schoolmeesters (opname nabestellen)

ONLINE Lezing 2: Acute behandeling na een ongeluk – met oa de casus van U-Star

Half april heeft ons lespaard U-Star een zwaar ongeluk gehad en was Michel als dierenarts als eerste ter plaatse.

Anja en Mireille waren in de veronderstelling dat de verwonding zo ernstig was dat ze U-Star zouden moeten laten gaan. Ze waren daarom ook stomverbaasd toen Michel zei dat hij het ging 'repareren'.
Na goed overleg over de kansen hebben ze besloten ervoor te gaan. Hoe trof Michel U-Star’s verwonding aan en hoe heeft hij het ‘gerepareerd’? Hoe heeft hij U-Stars verwondingen verder behandeld en ondersteund naar een succesvolle revalidatie?

Wat moet je weten over wondbehandeling en -herstel? Welke ervaringen heeft hij nog meer van succesvol herstelde ongelukken? 

Over Michel Schoolmeesters

Michel is dierenarts bij dierenkliniek “De IJsselvallei” voor gezelschapsdieren en paarden in Klarenbeek.

Als dierenarts lopen zijn werkzaamheden uiteen van controles en entingen, tot acute hulp dierenarts die bij spoedgevallen en ongelukken als eerste ter plaatse is. Waar voor eigenaren wonden er vaak dramatisch uit zien, heeft Michel in zijn carrière ervaren hoe wonderlijk een lichaam kan genezen en hoe succesvol behandelingen kunnen zijn.

Maandagavond 19 april 2021 – Linda van Diepen

ONLINE Lezing 3: Osteopatie en andere behandelmethoden revalidatiepaarden

Linda van Diepen legt uit hoe zij bij het behandelen een combinatie maakt van osteopathie, chiropractie en sportmassage.  Dit theoretische deel illustreert zij met 3 heel verschillende voorbeelden uit haar eigen praktijk.

Je krijgt kennis van de specifieke aandachtspunten bij het revalidatietraject van paarden.

Welk stappenplan houdt zij aan en wat kun je als eigenaar doen om de revalidatie te ondersteunen in het herstel? Waar moet je rekening mee houden in de opbouw van de training? Welke aspecten spelen een rol bij het maken van keuzes?

Over Linda van Diepen

Linda van Diepen is een breed opgeleide dierenarts met een praktijk als behandelaar: Horse in Motion.

Ze heeft naast het diploma diergeneeskunde (Utrecht, 2005) ook diploma’s in Osteopathie (ICREO), Acupunctuur (IVAS, Be), Sportmassage (Jack Meagher Methode), Craniosacraal therapie (Maureen Rogers, USA) en Chiropractie (IAVC, Dld).

Momenteel is Linda zich aan het verdiepen in Kinesiologie

Maandagavond 17 mei 2021 – Diana Dam (opname nabestellen)

ONLINE lezing 4: Ondersteuning gezondheid met wilde planten en kruiden

Wat kunnen wilde planten en kruiden betekenen voor de gezondheid van je paard?

Diana gaat in op de ondersteunende werking van planten en kruiden. Het is een praktische lezing waardoor je gemotiveerd wordt om zelf te gaan plukken voor je paard. Het is dan wel belangrijk om te weten wat wel/niet geschikt is voor je paard.

Diana is ook Manuele Lymfedrainage therapeut, maar zal daar slechts zijdelings aandacht aan besteden.

Mensen die maandagavond aanwezig zijn bij de lezing ontvangen gratis het digitale naslagwerk 'Wildplukken voor paarden' t.w.v. 12,50.

Diana heeft een uitgebreid ‘Wildpluk pakket” samengesteld, dat te bestellen is via haar website.

Over Diana Dam

Diana Dam is gediplomeerd manueel lymfedrainage therapeut, geeft voedingsadvies, stelt kruidenmixen samen en geeft cursussen in eetbare planten voor paarden.

Daarnaast is zij aankomend partner van Equi habitat en geeft zij advies bij de aanleg en het ontwerp van paddock paradise volgens het Equi habitat label.

Diana is geen natuurgeneeskundige of homeopaat.

Maandag 25 oktober 2021 - Mireille den Hoed

ONLINE Lezing 5: Het revalidatie management, met oa de casus van U-Star

Waar moet je op letten bij het management van een paard dat moet revalideren?

Mireille den Hoed vertelt aan de hand van voorbeelden uit haar revalidatiestal wat de specifieke aandachtspunten zijn in het traject van een revalidatie. Daarbij kijkt ze naar het gehele management van het paard, waarbij huisvesting, voeding en training o.a. aandachtpunten zijn.

Een van haar eigen paarden U-Star heeft afgelopen jaar een ongeluk gehad, waarbij het in eerste instantie de vraag was of hij dit zou overleven. Wonderbaarlijk genoeg loopt hij nu weer in de lessen mee.

Mireille vertelt hoe het revalidatietraject van U-Star is verlopen en hoe zij het management op zijn revalidatie heeft aangepast.

Over Mireille den Hoed

Mireille den Hoed runt sinds 2006 samen met haar vrouw Anja Lauterbach de revalidatie-, trainings- en pensionstal Stal Mireille.

Ze geeft al jaren privéles, workshops en trainingen. En sinds 2019 zijn ze gevestigd in Empe.

Mireille omschrijft zichzelf als een fysieke trainer. Ze heeft een team van andere specialisten om ook het hele management ondersteunend te laten zijn in het revalidatietraject van paarden.

Realisatie door JoomlaPartner