Het verhaal van Polly

Bij het trailerladen ging het mis

Deze geweldig merrie Polly, kwam met haar eigenaresse  een weekendje trainen. Bij het laden om weer naar huis te gaan ging het mis. De eigenaresse zette Polly voor aan de kettingen vast, terwijl de stang er nog niet op zat. Polly schrok, vloog achteruit en trok zich los, met alle gevolgen van dien.


Geschrokken bij trailerladen

Polly was zo geschrokken dat ze daarna absoluut niet meer de trailer op wilde (begrijpelijk) en dus bleef ze in Empe bij ons staan. In de dagen en weken daarna werd duidelijk dat dit incident niet op zichzelf stond. Er was duidelijk een onderliggend probleem. Polly bleek een trailerlaad trauma te hebben.


Zonder verwachtingen trainen

Uiteindelijk is Mireille 2 maanden met haar bezig geweest. Met veel inzet en de hulp van lieve collega Humphrey Dirks,  expert op dit gebied, heeft Polly weer vertrouwen gekregen. Twee maanden lang bijna iedere dag oefenen en vaak 2 keer per dag. Het resultaat mocht er zijn. Het vertrouwen in Mireille als trainer en de trailer groeide en groeide tot ze ontspannen genoeg was om weer in de trailer naar huis te gaan.


Reflectie

Mireille: "Wat heeft Polly me veel geleerd! Bij iedere verwachting van mij, bijvoorbeeld omdat de vorige training super ging, ging het weer minder. Ze voelde iedere gemoedstoestand en gedachte van mij. Het ging alleen maar goed als ik NUL verwachtingen had en 100% in het nu was. Zij leerde van mij en ik van haar."


"Lieve Polly, dank voor je wijze lessen! En de eigenaresse, dank voor je vertrouwen en geduld!"