Het verhaal van Ninotchka

Al met 2,5 jaar serieus werken aan een beter bewegingspatroon. Waarom?

Ninotchka (alias Nina) kwam hier om te revalideren van een operatie aan haar kogelgewricht. Toen Nina destijds bij holistisch dierenarts en behandelaar Linda van Diepen kwam voor een behandeling, werd duidelijk dat Nina zichzelf een compleet verkeerd bewegingspatroon had aangeleerd.


Fysieke training jong paard

Mireille had nooit gedacht dat ze een 2,5 jarig paard fysiek zou trainen, maar bij Nina was het echt zaak dat ze zo snel mogelijk haar lichaam weer goed ging gebruiken. En dat gaat een paard niet vanzelf doen op de weide. Daarom heeft Mireille Nina toen een periode aan de hand gewerkt.


Afwisselend weidegang en training

Omdat Nina nog zo jong was, mocht ze in de zomer lekker een paar maanden op de wei. In het najaar kwam ze terug voor het Jonge Paarden Traject. Mireille heeft haar toen aan de hand sterker gemaakt en voorbereid op het werk onder het zadel. Daarnaast heeft Nina kennis gemaakt met een bitje, trailerladen, buiten wandelen, zeiltjes etc. Het doel was haar op alle vlakken ‘een grote meid te maken’, klaar voor wat ze als rijpaard allemaal tegen kan gaan komen. In het voorjaar hebben Mireille en Nina’s eigenaresse haar in alle rust ingereden.


Dressuur kanjer komt tot bloei

Ondanks de moeizame eerste jaren lijkt niets nog in de weg te staan voor een mooie carrière als dressuur topper. Nina is uitgegroeid tot een groot en stabiel bewegende dressuurmerrie. De eigenaresse kan trots zijn op de ontwikkeling die Nina heeft doorgemaakt.