Paard en Ruiter Clinic

Combinatiedag van Mireille den Hoed en Hansje Rol

Aanmelden

Paard en Ruiter Clinic

Tijdens de Paard en Ruiter Clinic gaan Mireille den Hoed van TAKT Academy en Hansje Rol van Mind-Body-Horse samen met een groep ruiters aan de slag. Mireille met de focus op het paard, om die beter te laten lopen. Hansje om de ruiter houding en zit te verbeteren.

Twee dagen lang dompelen deze paard & ruiter experts je onder in hun trainingskennis, nemen ze je mee in het proces van het veranderen van oude belemmerende gewoontes en overtuigingen en krijg je op maat gemaakt rij advies wat jullie letterlijk op het lijf geschreven zal zijn.

Twee hele leuke dagen waar jij bij kunt zijn, met of zonder paard, in Empe (Gelderland). Ook voor de mensen zonder paard is er veel te leren!

Aanmelden

Programma

Zaterdag 8 juli 2023: Masterclass ‘Ruiter-Rechtrichten’

Ochtend: start met een actieve workshop in de rijbaan. Je gaat met de hele groep aan de slag met creatieve oefeningen van Hansje. Ruiter-rechtrichten, zodat jij je paard zo min mogelijk in de weg zit met je eigen scheefheden. 

Middag: combilessen van Hansje en Mireille. Iedere ruiter krijgt een half uur les van Hansje, gericht op houding en zit en daarna pakt Mireille het over om de combinatie een fantastische rit te bezorgen.


Zondag 9 juli 2023: Masterclass ‘Ruiter-Body work’

Ochtend: met een actieve workshop in de rijbaan. Je gaat met de hele groep aan de slag met creatieve oefeningen van Hansje. Ruiter-Body work met de ruiter-zit check. Heb je wel eens paardgereden op een fysiobal? Hansje leert je de beweging in stap, draf en galop. 

Middag: combilessen van Hansje en Mireille. Iedere ruiter krijgt een half uur les van Hansje, gericht op houding en zit en daarna pakt Mireille het over om de combinatie een fantastische rit te bezorgen.


Met of zonder paard

Je kunt deelnemen met of zonder paard. Ook zonder paard komen er volop eye-openers en ga je essentiële ruiterinformatie opdoen, waardoor jouw rijden thuis een fenomenale boost krijgt. De toelichting van de instructeurs is voor de mensen zonder paard ook goed mee te luisteren.

Wacht niet te lang met inschrijven, want er is beperkt plek met paard op dit unieke evenement. 

Aanmelden

Kosten

Je kunt er een heel trainingsweekend van maken, waarbij je voor beide dagen boekt of je kunt voor 1 van de dagen kiezen:

  • 2-daagse 295,- incl. lunch met paard
  • 1-daagse 165,- incl. lunch met paard

Deelnemers zonder paard betalen 95,- per dag

Wil je zelf blijven overnachten? Ook dat is mogelijk op onze locatie. Voor 40,- boek je een gedeelde kamer en voor 70,- heb je een prive kamer. Vermeld dit bij je aanmelding, dan sturen we je meer informatie.

1-daagse
met paard

1-daagse
zonder paard

2-daagse
met paard

2-daagse
zonder paard

Mireille den Hoed

Mireille van TAKT is een unieke dressuurinstructrice, die bekend staat om haar glasheldere uitleg over het in balans rijden van je paard. Nageeflijkheid wordt daarbij niet afgedwongen of met de hand gevraagd, maar ontstaat vanuit balans en activiteit.

Het trainen van paarden, lesgeven en kennis verspreiden in opleidingen, workshops en lezingen, is haar dagelijkse werk. Mireille is (revalidatie)trainer met 40 jaar rijervaring t/m ZZ-Licht niveau. Ze runt met haar team TAKT Academy & Trainingsstal in Empe. Dé plek voor het opleiden van paarden en hun eigenaren, waarbij paardenwelzijn hoog in het vaandel staat.

Hansje Rol

Hansje van MindBodyHorse is een zeer ervaren Houding & Zit instructeur en heeft al vele ruiters van alle niveaus en alle disciplines met haar veelzijdige en creatieve leermethodes inzichten en oplossingen gegeven om ongewenste en vaak onbewuste scheefheden en houdingspatronen te veranderen. Ze heeft de Internationale Creative Teaching Tip Award 2021 gewonnen voor haar creatieve en innovatie lesmethode. Ze geeft privélessen, clinics en demo’s door heel Nederland.

Hansje is Centered Riding Instructor level 2 en SURE FOOT Practitioner level 3 en heeft als missie Paard en Ruiter Welzijn te vergroten door biomechanische kennis op een begrijpelijke en vriendelijke manier te verspreiden onder paardenmensen.

Heb je nog vragen over de Paard en Ruiter Clinic?