• Logo Takt Basis WIT transparant shadow

Docenten - Leergang Technisch Trainen

Mireille den Hoed

Mireille den Hoed is (revalidatie)trainer met 40 jaar rijervaring t/m ZZ-Licht niveau. Al op jonge leeftijd ging zij op zoek naar een eerlijke manier van trainen.
Het trainen van paarden, lesgeven en kennis verspreiden in opleidingen, workshops en lezingen, is nu haar dagelijks werk.

Karmie Stroeve

Karmie is instructeur en paardentrainer, met een leven lang rijervaring in de springsport, eventing en dressuur. Ze bezit het vermogen om in te spelen op wat de combinatie nodig heeft om verder te komen.
Daarnaast is ze zelf een zeer getalenteerde ruiter met een fantastisch ontwikkeld gevoel voor het paard. Als je Karmie ziet rijden, kun je alleen maar denken: “Dat wil ik ook!” Karmie studeerde diergeneeskunde, was docent wis-, natuur- en scheikunde en bezit het instructeursdiploma Centered Riding. Sinds 15 jaar geeft ze dagelijks privélessen en traint ze revalidatiepaarden en jonge paarden.

Linda van Diepen

Dierenarts Linda Kroes-Van Diepen studeerde in 2005 af in de diergeneeskunde. Tijdens en na haar studie leerde ze veel door bij verschillende dierenarts praktijken te werken.
Ze concludeerde dat de reguliere diergeneeskunde niet altijd het juiste antwoord had voor bepaalde problemen bij paarden. Paarden hebben veel verschillende bewegingsproblemen die meer nodig hebben dan reguliere medicijnen.
Ze besloot haar kennis verder uit te breiden en heeft nu diploma’s in osteopathie, chiropractie, sportmassage (Jack Meagher methode), cranio sacraal therapie, acupunctuur, kinesiologie en rij-instructie.
Haar doel is om met al deze kennis en ervaring, zo compleet mogelijk te zijn in het behandelen van het paard en het adviseren van de ruiter.

Klaas Feuth

Klaas Feuth is hoefspecialist en maakt opvallend mooie hoeven. Je kunt bij hem terecht voor een deskundig advies en behandeling van alle mogelijke hoefproblemen.
Een uitgebreide toolbox, variërend van de aloude rasp tot moderne kunststof hoefbeschermingstechnieken en hoefschoenen, zorgt ervoor dat je met iedere hoef gerelateerde vraag bij deze hoefspecialist terecht kunt.
De vele jaren praktijk- en scholingservaring die deze hoefspecialist heeft opgedaan, zie je terug in zijn betrouwbare en effectieve kennis en kunde.

Marco van Schie

Marco is gespecialiseerd dierenarts bij SMDC en gecertificeerd paardentandarts (Academy of Equine Dentistry Idaho, USA).

Irene Smeets

Instructeur en paardentrainer, centered riding instructeur, met specialisatie zadelmakmaken en probleempaarden.
Bokken, steigeren, ontploffen, gevaarlijk gedrag etc. Irene ziet binnen korte tijd waarom paarden dit doen en brengt ze mentaal weer in balans. De paarden worden zacht en ontspannen.
Vervolgens leert ze de eigenaren om naar hun paard te luisteren en zo vanuit mentale connectie een ontspannen paard te krijgen en te houden.

Janneke Koekkoek

Na haar afstuderen als dierenarts in 2007, bleef Janneke zoeken naar nieuwe inzichten en opleidingen om het lichamelijke en geestelijke welzijn van paarden zo optimaal mogelijk te begeleiden en verbeteren. Eerst schoolde ze zich verder in de communicatie met paarden, training en instructie. Gaandeweg liep haar pad meer richting de therapie en behaalde ze diploma’s als craniosacraal therapeut, manuele lymfedrainage therapeut en als osteopaat voor paarden. Ook volgde ze cursussen in bodywork, fasciale therapie, voeding en medical taping. Anatomie, fysiologie en neurologie hebben haar bijzondere interesse, waardoor ze aan vele dissecties deelnam en bijscholingen blijft zoeken en volgen. Het overbrengen van kennis en inzicht, door middel van onderwijs of tijdens het behandelen, doet ze met veel plezier en enthousiasme.

Wendy Westra-Zwartjes

Wendy Westra-Zwartjes is gediplomeerd fysiotherapeute en in opleiding voor TAKT-instructrice. Ze was 9 jaar werkzaam als regulier fysiotherapeut. In 2018 besloot ze verder te gaan als zelfstandig gevestigd (sport)masseur, personal trainer en sport instructeur, met een wekelijkse RiderFit groep. Daarnaast is Wendy beheerder op de Paardenheerlijkheid van Mariënwaerdt en paardrij-instructrice.

Wendy verzorgt in de opleiding de module Ruiterfitheid, gericht op ruiters en amazones die willen werken aan hun eigen conditie. Deze lessen hebben een andere invulling dan de standaard sportlessen, omdat hier de training gericht is op beter paardrijden!

Humphrey Dirks

Humphrey Dirks is drie sterren Parelli instructeur. Zijn leermeesters zijn Pat en Linda Parelli, maar ook Buck Brannamann is voor hem een groot inspirator.
Humphrey geeft les en traint probleempaarden.

Ninon Schutte

Sinds 1999 is Ninon werkzaam als zadelmaker en zadelpasser. Al jong was zij bezig met constructies en leergierig naar het verwerken van stof en leer. Het praktisch bezig zijn bleek helemaal bij haar te passen. Als coupeuse heeft ze het vak van modeleren van stoffen tot de juiste pasvorm tot in de puntjes geleerd. Door haar persoonlijke interesse voor paarden en het maken van producten van leer, is ze zich verder gaan scholen in de pasvorm van zadels. Het zou leiden tot een vakvrouw van formaat. Ninon deelt haar kennis over het passende zadel in het eerste jaar van de Leergang Technisch Trainen. Vanaf 2008 ontwikkelt ze een eigen lijn zadels, de Schutte zadels. Ninon: “Paardrijden is een complex geheel van techniek en gevoel. Een zadel is een onderdeel dat daar een stimulerende, maar ook een storende factor in kan zijn. Ik behaal er eer aan om dat onderdeel voor ruiter en paard te helpen optimaliseren. Doordat ik mijn eigen zadels ontwerp heb ik optimale kennis van het product. De constructie, het uiterlijk en de kwaliteit liggen altijd in mijn eigen handen.”

Realisatie door JoomlaPartner