Leergang Technisch Trainen – Onder het zadel

Volg de complete jaaropleiding en ontdek het plezier van correct paardrijden.

Kies eerst het juiste niveau

Meer weten over de Leergang Technisch Trainen

Bij TAKT Academy kun je een super leuke en interessante opleiding volgen, de Leergang Technisch Trainen. Een opleiding voor iedereen die een goede basis voor haar paard willen leggen! Dus voor nieuwkomers, gevorderden en professionals.

In deze opleiding leer je hoe je een paard technisch correct in verticale balans kunt trainen, kloppend met zijn bouw en mogelijkheden. We werken in kleine groepen, passend bij jouw niveau, waarin we je meenemen in de wondere wereld van eerlijk trainen. Trainen volgens de wetten van de biomechanica. Nageeflijkheid op een eerlijke manier verkregen, dat is waar het in de opleiding om draait.

Wil je een betere ruiter en trainer van je paard worden? In het najaar starten de nieuwe groepen. Kies hieronder het niveau wat bij jou past!

Niveau 1: Basisopleiding Technisch Trainen

Voor wie?

Niveau 1 is voor iedere ruiter die een goede basis wil leggen voor haar verdere rijcarrière! Voor ruiters die nog geen of weinig kennis hebben van de klassieke dressuur. Voor ruiters die de theorie van de scheefheden van het paard en de oefeningen voor herstel van de verticale balans willen leren.

Dit niveau is ook geschikt voor instructeurs (ORUN en Centered Riding) en behandelaars, die zich verder willen scholen in kennis over de verticale balans en het trainen van hun oog. Deelname als theoriedeelnemer is mogelijk.


Korte inhoud

Theorie van de scheefheden; beter leren zien wat er in beweging gebeurt bij het paard; basale check van de paarden op algemene conditie, hoeven en zadel, oefeningen om de verticale balans te herstellen; verschillende manieren van sturen; kennismaking met verschillende trainingsmethoden: onder het zadel, werken aan de hand, longeren; houding en zit van de ruiter.


Download onze brochure met meer informatie over Niveau 1:

Of klik hier om je direct aan te melden voor de start in september 2024>

Theoriedeelnemer: Niet rijdende deelnemers, behandelaars en mensen die niet met hun paard kunnen reizen, kunnen vanaf nu ook als theoriedeelnemer inschrijven. Beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Aangepast tarief. Alleen bij Niveau 1 en 2.

Niveau 2: Technisch Trainen voor Gevorderden

Voor wie?

Voor ruiters die kennis hebben van de theorie van de scheefheden, de oefeningen voor herstel van de verticale balans en dat gedeeltelijk kunnen toepassen bij het trainen van het paard. Leerlingen van Niveau 1 kunnen altijd doorstromen naar Niveau 2.

Direct instromen in Niveau 2 - Heb je onze online Theoriecursus voor de Verticale Balans gevolgd? Dan kun je bij voldoende rijvaardigheid direct in Niveau 2 starten. Stuur een mail met een rij-filmpje van de basisgangen en je motivatie naar: jolien@taktacademy.nl.

Dit niveau is ook geschikt voor instructeurs (ORUN en Centered Riding) en behandelaars, die zich verder willen scholen in kennis over de verticale balans en het trainen van hun oog. Deelname als theoriedeelnemer is mogelijk.


Korte inhoud

Theorie van de scheefheden; trainbaarheid van het paard; basale check van de paarden op algemene conditie en zadel; houding en zit van de ruiter; oefeningen voor verticale en horizontale balans; controle over de voorhand en achterhand; zijgangen; enkele en dubbele longe.


Download onze brochure met meer informatie over Niveau 2:

Of klik hier om je direct aan te melden voor de start in oktober 2024>

Niveau 3: Technisch Trainen voor Professionals

Voor wie?

Voor ruiters die kennis hebben van de theorie van de scheefheden en zich verder willen bekwamen om verschillende paarden correct te kunnen trainen. Dit niveau is vooral geschikt voor leergierige ruiters die deze kennis ook over willen dragen op andere ruiters, dus instructeur zijn, of daarvoor in opleiding willen.

Direct instromen in Niveau 3 - Voldoe je aan bovenstaande omschrijving en heb je ervaring met onze trainingswijze? Heb je de inhoud van de Theoriecursus voor de Verticale Balans gevolgd en de Workshops Enkele Longe en Werken aan de Hand? Dan kun je bij voldoende rijvaardigheid direct in Niveau 3 starten. Stuur een mail met een rij-filmpje van de basisgangen en jouw motivatie naar: jolien@taktacademy.nl.


Korte inhoud

Gevorderde oefeningen voor verticale en horizontale balans; controle over de voorhand en achterhand; zijgangen; enkele en dubbele longe. Veel praktijk; trainen van oog en gevoel; moeilijkere cases; leren van elkaar.

Niveau 4: Opleiding tot TAKT-instructeur

Wil je de opleiding volgen tot gediplomeerd TAKT-Instructeur? Dan is het volgen van Niveau 3 een must. Ruiters die Niveau 3 hebben gedaan kunnen bij gebleken deskundigheid doorstromen naar Niveau 4.

In deze jaaropleiding ligt de nadruk op het lesgeven volgens de principes van de Klassieke dressuur en de oefeningen voor de verticale balans.

Meer weten over ons bedrijf en waar onze passie vandaan komt?

In TAKT Academy THE MOVIE vertellen we wat onze visie op het houden en trainen van paarden is. Leerlingen omschrijven prachtig de impact van de Leergang Technisch Trainen: Paard in Verticale Balans, mooier in de bespiering, ruiter en paard gelukkig! En ze gebruiken daar woorden voor, zo mooi!