Terugkijken clinics Inspiratiedag 2023

Avondje bingewatchen?


Knalvolle dag met leerzame clinics

Bij TAKT Academy geloven we dat de kunst van het trainen het best wordt overgebracht door het met eigen ogen te zien en te ervaren. 

Daarom organiseren we deze inspiratiedag om kennis te maken met onze trainingsmethode: paardvriendelijk en duurzaam. 

Op  zaterdag 24 juni jl. kwamen 150+ mensen voor een  exclusief kijkje in onze trainingskeuken. 

Of je nu al bekend was met ons werk of niet, iedereen ging met een hoofd bomvol nuttige informatie naar huis!

Alle clinics zijn ook voor jou aan te schaffen!

Trainen zonder stress

"Wat een fijne leerzame dag en zoveel respect voor en naar de paarden. Echt genoten en fijn dat het WEL kan zonder gestress en gepluk! Zooooo fijn om te zien, horen en bij te zijn. Mijn collega en ik komen zeker weten nog eens terug!!!!!"
Silvia
Geweldige leerweg
"Super genoten! Voor mij is dit de toekomst van de paardensport. Op deze manier houden we van onze prachtige paarden, genieten we van een geweldige leerweg en groeit het paard in zijn wezen en in zijn opleiding tot rijpaard."
Nathalie
Wat een goed verhaal

"Ik ben echt zo enthousiast over die inspiratiedag video’s. Mireille is hier echt voor gemaakt. Wat een goed verhaal. Echt top!

Sander

Krijg toegang tot alle opnames van de Inspiratiedag

Wil je graag de hele dag met clinics tot in detail kunnen terugkijken? We hebben een unieke kans. Onbeperkt toegang tot  4 uur opnames op ons online leerplatform. En dat voor maar 25 euro!

Kies opnames van een specifiek deel van de Inspiratiedag

Fysieke training van het jonge paard

Voorbereidend werk vanaf de grond: meelopen, inparkeren, schouders verplaatsen, achteruit lopen, werken aan de hand, longeren.

In verticale balans onder het zadel

Leerlingen krijgen les van Mireille den Hoed op Niveau 1, Niveau 2 en Niveau 3  van de Leergang Technisch Trainen.


TAKT-instructeurs aan het werk

Werken aan de hand, Longeren enkele en dubbele longe en in menpositie. Hogere dressuur vanuit correcte verticale balans onder het zadel.

Mail van een enthousiaste bezoeker

"Allereerst: een hele dikke dank jullie wel!! De inspiratiedag deed z'n naam volop eer aan wat mij betreft. In de loop van mijn paardendecennia heb ik vele klokjes horen luiden, maar overwegend zonder de duidelijkheid over de bijbehorende klepeltjes: waarom en hóe moeten deze klokjes geluid worden in de opleiding van mijn paard?! Het klokje 'verticale balans' heeft voor mij een helder klingelend klepeltje gekregen, in eerste instantie al dankzij jouw webinar en afgelopen zaterdag werd het op alle mogelijke manieren ingekleurd... Ik slaak een diepe, dankbare zucht! 😊

En wát een energie, Mireille; al die clinics heb je helder ondertiteld - ondanks temperatuur frituur - en als kers op de taart voelde ik je werkelijke ruimte voor vragen en je oprechte best om antwoorden te formuleren waar iemand daadwerkelijk mee verder kon. Minimaal drie petjes af!....

Je boek over longeren is inmiddels uit en vrolijk onderstreept; inzicht & overzicht helpen om beter te kunnen werken aan de verticale balans, zowel onder het zadel, aan de longe als bij het werken aan de hand.


Succes met jullie inzet voor datgene wat bijdraagt aan het gezond (leren) opleiden van onze kostbare paarden!"


Warme groet, Gerriët

Wat was het programma?

Tijdens deze dag lieten we je zien hoe we jonge paarden vanaf de grond opleiden, maar ook hoe we de eerste stappen onder het zadel maken en hoe we ze verder opleiden. Er waren trainingen met verder opgeleide paarden, revalidatiepaarden, zowel onder het zadel, aan de longe, en ook het werken aan de hand kwam aan bod. Maar dat was nog niet alles!

Hieronder het programma:


 • Blok 1: Fysieke training van het jonge paard

  • Demo: voorbereidend werk vanaf de grond: meelopen, inparkeren, schouders verplaatsen, achteruit lopen, werken aan de hand, longeren.

 • Blok 2: In verticale balans onder het zadel

  • Demo: Leerlingen krijgen les van Mireille op Niveau 1, Niveau 2 en Niveau 3  van de Leergang Technisch Trainen

 • Blok 3: Trainen vanaf de Grond

  • Demo : Werken aan de hand, Longeren enkele en dubbele longe en in menpositie
    

 • Blok 4: Training hogere dressuur

  • Demo: verschillende TAKT-instructeurs, waaronder Mireille met  Great George, laten zien  hoe zij de oefeningen van de hogere dressuur rijden vanuit correcte verticale balans

Een hele dag live genieten van onze paardvriendelijke trainingsmethode? 

Op 22 juni 2024 is de volgende editie


Zet hem alvast in je agenda

De Inspiratiedag bij TAKT Academy is de perfecte gelegenheid om je onder te dompelen in onze trainingsmethode. Of je ons al kent of niet, dit is een unieke kans om meer te leren over ons werk en hoe we onze paarden opleiden en trainen. Na de eerste editie in 2023 zijn we enthousiast om dit kleinschalige evenement jaarlijks te organiseren. De dag zal plaatsvinden op onze prachtige locatie in Empe (Gelderland). We zorgen dat je er een super dagje uit van kunt maken met je vriend(inn)en.