Wil je weten of de TAKT trainingsmethode iets voor jullie is?

Volg de gratis lezing of boek een  telefoongesprek en ontdek wat we voor jou en je paard kunnen betekenen.

Gratis kennismaking

Welkom bij TAKT. Wat fijn dat je interesse hebt in onze duurzame manier van paarden trainen. Bij TAKT Academy hebben we een unieke trainingsmethode ontwikkeld, die is gebaseerd op de Klassieke Dressuur. Een trainingsmethode waar paard en ruiter blijer en mooier van worden.


De fundamenten van onze manier van trainen zijn:

  • Door het paard te helpen in zijn balans, ontstaat een eerlijke aanleuning en geeft het paard als vanzelf na
  • We vragen geen nageeflijkheid met de hand
  • We gebruiken geen hulpteugels.


Wil je weten of onze trainingsmethode bij jou en je paard passen? Volg dan gratis en vrijblijvend de gratis lezing. Mireille den Hoed legt daarin uit waarom een perfecte verticale balans zo belangrijk is voor je paard en voor jou. Want als je verder wilt komen in de dressuur dan zul je dit stuk moeten beheersen. Maar ook als je de kans op blessures bij je paard wilt verkleinen. En dat willen we toch allemaal?!

Gratis Lezing:
Verschillende scheefheden

Een paar keer per jaar organiseren we een gratis lezing over de balans van het paard. Het in balans trainen van je paard is zo’n belangrijk onderdeel van de training, dat we daar graag kennis over delen. Wanneer is je paard in balans en wat zijn de kenmerken van een paard dat niet fysiek in balans is?

Ieder paard is van nature scheef. Deze natuurlijke scheefheid hoeft geen probleem te zijn. Maar omdat we graag met het paard willen trainen, er op rijden en samen leuke dingen willen doen, moet je daar wel wat mee. Want een scheef paard belast zijn lichaam eenzijdig en dan liggen er legio lichamelijke en mentale problemen op de loer. Veel blessures ontstaan door overbelasting bij een paard dat niet in balans is.

Schrijf je in voor de gratis lezing van Mireille den Hoed en we vertellen je meer over de verschillende scheefheden van je paard. 

Kennismakingsgesprek

Je kunt ook gratis en vrijblijvend met onze trainingsmethode kennismaken via een gratis kennismakingsgesprek, het bijwonen van de gratis lezing en je kunt gratis lid worden van onze gratis community.

Gratis lid worden van de TAKT Community?

Je kunt lid worden van onze online community voor gratis toegang tot:

  • 5 video’s over de principes van onze trainingsmethode
  • Lezing over longeren
  • Introductievideo’s over onze trainingspaarden
  • Reels en andere social media video’s