Henk van der Veen over Lage Hals bij paarden

Lage hals problemen bij paarden

Henk van der Veen over Lage Hals bij paarden

Maandagavond 9 januari 2023 - ONLINE Lezing

HIER AANMELDEN

Heeft het paard een probleem in de lage hals?
Met de lage hals bedoelen we het gebied van C6, C7 en de overgang naar de borst, het CTO-gebied. Problemen in dat gebied kunnen op allerlei manieren ontstaan. Door trauma, overbelasting, verkeerde trainingsmethoden. Voor een paardeneigenaar is het belangrijk om de eerste signalen van discomfort te herkennen. Bij hals pijnlijkheden valt vooral op dat het paard geen stabiele aanleuning kan aannemen. De “neus eruit willen drukken”, kantelen met het hoofd en verzet bij inbuigen zijn veelvoorkomende klachten. Zelfs kreupelheden kunnen hun oorzaak vinden in de hals. Maar ook wat subtielere klachten als tandenknarsen en staart zwiepen kunnen een symptoom van pijn zijn.

HIER AANMELDEN

Orthopedisch paardenarts Henk van der Veen van De Lingehoeve Diergeneeskunde geeft deze winter zelfs twee super interessante lezingen over de hals via ons platform. En daar zijn we ontzettend blij mee! Want als paardeneigenaar ben je altijd beducht op blessures bij je paard en dan helpt een duidelijk verhaal van een topspecialist bij vroege signalering.

Blessures aan de hals
De hals is het meest flexibele deel van de wervelkolom. De hals kan zowel buigen en strekken als ook naar links- of rechts afbuigen. Door de bouw en vorm van de gewrichten tussen de halswervels hebben de gewrichten relatief veel bewegingsvrijheid. Doordat de gewrichten zo flexibel zijn spelen de spieren en ligamenten in de hals een zeer belangrijke rol bij het stabiliseren en ondersteunen van de gewrichten. Problemen in de gewrichten, banden of spieren van de hals leiden vaak tot verminderde beweeglijkheid van de hals.

Henk van der Veen gaat op 9 januari in op:

 • De anatomie en functionaliteit van de lage hals en de overgang naar de borst
 • Herkennen van eerste signalen van discomfort
 • Het stellen van de juiste diagnose
 • Voorbeelden uit zijn eigen praktijk
 • De behandeling en prognose

Wat anderen over de lezingen zeggen:

"Ik vond de lezing van Henk van der Veen over de Hoge hals heel interessant en zie uit naar het vervolg op deze lezing. Ook de lezing over het bekkengebied vond ik buitengewoon interessant. Met name omdat Henk veel beeldmateriaal laat zien. Ik moet hier in Frankrijk zo'n beetje alles zelf uitvinden, oplossen enz. en dit soort lezingen helpt mij enorm bij het vergaren van kennis. Sinds mijn verhuizing verslind ik webinars 🙂" Groetjes, Wendy A.

HIER AANMELDEN

Programma in het kort
Orthopedisch paardenarts Henk van der Veen van De Lingehoeve diergeneeskunde:

 • houdt een 2 uur durende online lezing over Lage Hals problemen
 • de lezing is interessant voor iedere paardeneigenaar, maar ook voor medisch geschoolde professionals
 • tijdens de lezing kun je al je vragen stellen
 • na afloop ontvang je de replay
 • opname is terug te kijken tot 1 maart 2023

Meld je nu aan voor deze super interessante en leerzame lezing op maandagavond 9 januari 2023 van 19.30-21.30 uur.

Kun je er niet bij zijn op dat tijdstip? Je ontvangt een link naar de replay. Je kunt tot 1 februari onbeperkt terugkijken.

Prijs: 27,50 (incl 9% btw)

LIVE in Empe
Het is een online lezing, maar voor een beperkt aantal mensen is de lezing LIVE bij te wonen op onze locatie in Empe. Stuur na je aanmelding een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met je verzoek om in Empe aanwezig te zijn. Wie weet ben jij er dan bij.

Wie is Henk van der Veen?

Henk van der Veen over Lage Hals bij paarden

Henk van der Veen is meer dan 20 jaar werkzaam als paardenarts op de paardenkliniek van Lingehoeve Diergeneeskunde in Lienden, afdeling Orthopedie. Naast zijn werkzaamheden op de kliniek is Henk internationaal een gewaardeerd spreker en instructeur bij VetPD (Veterinary Professional Development). 

Stal Mireille PLV0708 s

Wat je moet weten:

 • Je ontvangt na betaling een link naar de LIVE webinar in de mail.
 • Geen link ontvangen? Kijk ook in je SPAM voor de link.
 • Tijdens de webinar is gelegenheid om vragen te stellen.
 • Na afloop ontvang je de link naar de replay.

Meer lezingen volgen?
Ook deze winter organiseren we weer meerdere lezingen over onderwerpen waar je als paardeneigenaar alles over wilt weten.

Andere interessante lezingen van Henk van der Veen terugkijken? Kijk in onze webshop. Daar vind je lezingen met super uitgebreide uitleg van Henk van der Veen over:

 • Peesproblemen
 • Bekkenproblemen
Realisatie door JoomlaPartner