Leergang – Werken aan de Hand

NIEUW!

Wil je handiger worden met het Werken aan de Hand?

Op vrijdag 23 september 2022 starten we met een nieuwe Leergang, helemaal gericht op het leren Werken aan de Hand.

Steeds meer mensen zien de voordelen van deze manier van trainen. Het is onbelast, super leerzaam voor je paard, en uitermate geschikt voor jonge paarden. Het is een eerste stap naar een correcte verticale balans.

Deelname als theoriedeelnemer is beperkt mogelijk. Je neemt deel aan de theorie en kijkt bij de praktijkonderdelen. Je krijgt geen individueel les. Stuur een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als je hier meer over wilt weten.

Lees hieronder meer over deze opleiding.

Meer informatie


Leergang – Werken aan de Hand

Samen met je paard aan de slag

Trainen vanaf de grond neemt ook bij ons een steeds belangrijker plaats in bij de opleiding van jonge paarden of de revalidatie van paarden na een blessure. We zien daar zulke goede resultaten van! Daarom nu voor het eerst een intensief traject gericht op het Werken aan de Hand.

Na deze opleiding:

 • snap je de theorie van de verticale balans
 • ben je in staat om je paard in correcte verticale balans door de rijbaan te sturen
 • kun je verschillende oefeningen voor de verticale balans ook aan de hand uitvoeren
 • heb je kennis van de theorie van de zijgangen en ervaring met de uitvoering.

Programma

In 8 dagen met hoofdzakelijk praktijk, ga je leren hoe je een stevige basis legt voor de verdere carrière van je (sport)paard. We werken met een kleine vaste groep van 8 mensen. Tijdens de praktijkdagen werk je meerdere malen kort met je eigen paard en later ook met elkaars paarden.

Omdat veel leerlingen al kennis hebben van de verticale balans, is de theorie voor iedereen via E-learning te volgen. Op de praktijkdagen toetsen we je kennis, behandelen we kennishiaten en is het verder vooral praktijk.

WeekendProgramma
1

Kennismaking met programma en elkaar. Toetsen basiskennis Verticale Balans. Praktijksessies met individuele begeleiding om de theorie in praktijk te brengen. De praktijk sluit aan bij het niveau van de leerling.

2

Toetsen theorie over verschillende manieren van sturen en schouders verzetten. Totaal 4 praktijksessies om de theorie in praktijk te brengen.

3

Oefeningen aan de hand voor het herstellen van de verticale balans in de praktijk brengen. Totaal 4 praktijksessies om de theorie in praktijk te brengen.

4

Zijgangen aan de hand. Totaal 4 praktijksessies om de theorie in praktijk te brengen.

Na ieder weekend krijg je huiswerk mee. Feedback op het oefenen thuis krijg je door het insturen van huiswerk op het eigen besloten groepsplatform. Tussen de opleidingsdagen door stuur je huiswerkfilmpjes in, waar Mireille den Hoed feedback op geeft.

Voor wie

Deze opleiding is iets voor iedere paardeneigenaar die:

 • Gaat voor een sterkere band met haar paard
 • Correct lichaamsgebruik van haar paard belangrijk vindt
 • Een jong paard op gaat starten
 • Actief is in de hogere sport
 • Haar trainingsvaardigheden graag uitbreidt
 • Tegen problemen aanloopt bij het rijden
 • Terug wil naar ‘lol met je knol’
 • Van lopen houdt 😉

En voor iedereen die lang plezier wil hebben van haar paard!!

Een betere paardentrainer worden

Deze Leergang – Werken aan de Hand bestaat uit een minimale hoeveelheid theorie en een maximale hoeveelheid praktijk. Centraal in de opleidingen van TAKT Academy staat het stellen van je eigen doelen. De praktijk is afgestemd op het niveau van de leerling en het paard. Fouten mogen maken zorgt voor leerzame en gezellige dagen! Bij deze opleiding kom je met je eigen paard. Je hoeft geen examen te doen en krijgt wel een Bewijs van deelname.

Blijven overnachten

Op onze locatie hebben we uitstekende mogelijkheden om dichtbij je paard te overnachten.  ’s Avonds nog even een knuffel geven voor het slapen gaan, vroeg in de ochtend een wandeling samen?

Na opgave ontvang je hierover meer informatie. 

Realisatie door JoomlaPartner