• Logo Takt Basis WIT transparant shadow

Dissectie in twee dagen

Vijf redenen om een dissectie bij te wonen

Wil jij:

 • 1 of 2 dagen dieper in de werkelijke anatomie van het paard duiken?
 • weten wat er in het paardenlichaam gebeurt tijdens beweging?
 • zien hoe complex en prachtig het samenspel is tussen allerlei structuren in het lichaam?
 • als therapeut (in opleiding) nog beter inzicht krijgen in wat zich precies onder je handen bevindt?
 • als ruiter bewuster trainen?

Een krachtige en bijzondere manier daarvoor is het bijwonen van deze dissectie. Zo ontzettend leerzaam! We zijn daarom heel blij dat we jou ook deze ervaring kunnen bieden.

Deskundige docenten
Onder begeleiding van de zeer ervaren docenten Janneke Koekkoek en Natascha Bos krijg je met een kleine groep mensen de gelegenheid om een dissectie van 2 dagen bij te wonen. Je kunt deze dissectie per losse dag boeken.

Leren van het paard
De paarden waar wij van mogen leren moeten altijd om een andere reden naar gene zijde overgaan. Door deelname aan de dissectie krijgt dit paard de mogelijkheid om die overgang op een rustige wijze te maken.

Paardenlichaam ontleden
Bij de dissectie wordt een heel paardenlichaam op een zeer nauwkeurige en respectvolle manier ontleed. Op iedere dag maak je een deel van de verkenning door het paardenlichaam mee. Door steeds een laagje dieper te gaan zie je hoe het lichaam in elkaar zit. Op dag 1 benaderen we vanuit het gehele paard vooral de bovenlijn; de bespiering van wervelkolom en hals. Op dag 2 ligt de focus op benen, bekken en hoeven, maar steeds vanuit de aansluiting met het gehele paard.

Skelet, fascia en lymfe
Het doel van iedere dissectie is dat jij hiervan leert, je kunt echt al je vragen stellen. Het exacte verloop van de dissectie zal iedere keer weer anders zijn, afhankelijk van wat het paard ons toont en de vragen uit de groep. Tijdens deze onderwijsdissectie zullen spieren met hun verloop, functie en aansturing besproken, bekeken en gevoeld worden. Maar ook zal het skelet, de fascia en de lymfe besproken worden. Als er ruimte voor is, zal een deel van het hoofd ook ontleed worden. Mogelijk zijn er nog organen en structuren in het paard aanwezig. Wellicht bevat het lichaam verrassingen. Per dissectie is het dus verschillend welke andere delen van het lichaam aan bod komen.

 • Groepsgrootte: maximaal 15 personen (zodat iedereen met zijn neus vooraan kan staan)
 • Je ontvangt een uniek naslagwerk met uitleg over de anatomie van het paard
 • Locatie: De Lingehoeve in Lienden
 • Tijd: zaterdag 09.30 – 16.30 uur / zondag 09.00 - 16.00 uur
 • Prijs: 195 euro incl. 9% BTW, koffie/thee, hartige lunch en versnaperingen
 • Kom je beide dagen, dan bieden we je 5% korting.

Coronamaatregelen
De dissectie gaat alleen door als de coronamaatregelen dat toelaten. Je hoort een week voor aanvang of het evenement doorgaat en dan ontvang je de factuur voor de dissectie.

Check ook je **SPAMbox**
Je ontvangt in de periode tot de activiteit 1-2 keer een mail met de laatste informatie. We merken helaas dat die mail regelmatig in de spam verdwijnt. Check dus regelmatig je spambox.

Janneke Koekkoek

Na haar afstuderen als dierenarts in 2007, bleef Janneke zoeken naar nieuwe inzichten en opleidingen om het lichamelijke en geestelijke welzijn van paarden zo optimaal mogelijk te begeleiden en verbeteren. Eerst schoolde ze zich verder in de communicatie met paarden, training en instructie. Gaandeweg liep haar pad meer richting de therapie en behaalde ze diploma’s als craniosacraal therapeut, manuele lymfedrainage therapeut en als osteopaat voor paarden. Ook volgde ze cursussen in bodywork, fasciale therapie, voeding en medical taping. Anatomie, fysiologie en neurologie hebben haar bijzondere interesse, waardoor ze aan vele dissecties deelnam en bijscholingen blijft zoeken en volgen. Het overbrengen van kennis en inzicht, door middel van onderwijs of tijdens het behandelen, doet ze met veel plezier en enthousiasme.

Natascha Bos

Na een carrière in het bedrijfsleven is Natascha zich gaan verdiepen in de natuurgeneeskunde. Na verschillende studies kwamen er steeds meer paarden op haar pad die binnen het reguliere veld niet meer verder geholpen konden worden. Dat was het moment dat ze besloten heeft om haar kennis en ervaring in te zetten voor dieren, met name paarden. Natascha is een unieke docent die via haar bedrijf Blauwe Hengst opleidingen en themadagen verzorgt op het gebied van manuele lymfedrainage (MLD) en voeding. Daarnaast consulteert en behandelt ze paarden.

Realisatie door JoomlaPartner