• Logo Takt Basis WIT transparant shadow

ONLINE - Theoriecursus Oefeningen voor het herstellen van de verticale balans

Iedere ruiter herkent het. Je paard heeft een voorkeurskant. Hij gaat makkelijker linksom, of rechtsom. Die scheefheid is doodnormaal, maar wel iets om in de training altijd mee bezig te zijn. Alleen als je paard links-rechts perfect in balans is, kan hij de rug ontspannen en de hals laten vallen. En dat is wat we allemaal willen; een soepel en nageeflijk paard. Dé basis voor de verdere opleiding van je paard en dé voorwaarde voor het voorkomen van eenzijdige overbelasting en dus blessures.

In een reeks van vijf avonden leer je minstens 10 belangrijke oefeningen voor het herstellen en trainen van de verticale balans. Je krijgt de theoretische basis over de verschillende scheefheden, je leert wanneer je welke oefening inzet, wat het effect daarvan is en met welke valkuilen je rekening moet houden. Aan het eind van de reeks heb je een praktische set oefeningen om thuis mee aan de slag te gaan.
De cursus is zonder paarden. We werken met een theoretische uitleg, demo-filmpjes, opdrachten en praktijk cases. Gedurende de cursus krijg je video-feedback van Mireille den Hoed, waardoor je weet of je de oefening correct uitvoert.

Realisatie door JoomlaPartner