• Logo Takt Basis WIT transparant shadow
  • Home
  • Agenda
  • Lezingen
  • ONLINE lezing: Carolien Munsters over ‘Thermoregulatie van het paard in training’

ONLINE lezing: Carolien Munsters over ‘Thermoregulatie van het paard in training’

Online lezing ‘Thermoregulatie van het paard in training’

Wil je meer weten over thermoregulatie van het paard en hoe zich dat verhoudt tot training en prestatie? Meld je dan hier aan voor de lezing.

Carolien Munsters geeft uitleg in de online lezing. Uiteraard duikt ze ook nog wat dieper in de materie, want ze is een kei in sportfysiologie. Na de lezing weet je beter hoe je het comfort van je paard kan vergroten in verschillende omstandigheden. Super leerzaam!

Carolien Munsters vertelt aan de hand van kennis uit wetenschappelijk onderzoek op een heel praktische manier hoe het paardenlichaam omgaat met warmte en op welke manier je het paard daarbij het beste kan helpen. Dat werkt namelijk totaal anders dan bij mensen. Hoe zit het met het gebruik van dekens, het scheren van delen of het hele lichaam in de winter, gebruik van het solarium, de verschillende peeskappen en methoden om snel af te koelen? Allemaal onderwerpen die aan de orde komen. Ook krijg je uitleg over de fysiologische kant van thermoregulatie.

ONLINE: De lezing is eenvoudig te volgen via je PC, laptop, tablet of mobiel. Je ontvangt vooraf een link naar de lezing. Daar zit ook een korte uitleg bij over geluid, beeld en het stellen van vragen via de chat.

Carolien MunstersOver Carolien Munsters

Carolien Munsters (PhD) is gepromoveerd op gebied van sportfysiologie van het paard. Sinds de start in 2010 heeft ze met haar bedrijf Moxie Sport een groot aantal topsportruiters geholpen met analyses en/of begeleid waaronder de jeugdkaders eventing, het Olympisch eventing team, de (jeugd)kaderleden endurance, Reining kaders, teamleden van WK Mennen en diverse Olympische en dressuur- en springruiters.

Deze lezing is onderdeel van de reeks gastcolleges over ‘Minder blessures en meer plezier’

NB. iedereen die zich al eerder heeft opgegeven voor deze lezingenreeks krijgt automatisch een link met instructie toegestuurd voor online deelname.

CHECK ook je SPAM

Evenement informatie

Startdatum maandag 6 april 2020 19:30
Einddatum maandag 6 april 2020 22:00
Prijs per persoon € 25,00
Locatie TAKT Academy/Stal Mireille

Helaas vol! Inschrijving gesloten

Locatie

Realisatie door JoomlaPartner