Deel-dissectie in 1 dag: Wervelkolom

Wil jij:

  • dieper in de anatomie van het paard duiken?
  • weten wat er in het paardenlichaam gebeurt tijdens beweging? 
  • zien hoe complex en prachtig het samenspel is tussen allerlei structuren in het lichaam? 
  • als therapeut nog beter inzicht in wat zich precies onder je handen bevindt?

Een krachtige en bijzondere manier daarvoor is het bijwonen van deze dissectie. Zo ontzettend leerzaam! We zijn daarom heel blij dat we jou ook deze ervaring kunnen bieden. Onder deskundige begeleiding van de docenten Janneke Koekkoek en Natascha Bos krijgt een kleine groep mensen de gelegenheid om een deel-dissectie van 1 dag bij te wonen. Het doel van deze dag is dat jij hiervan leert, je kunt echt al je vragen stellen en het exacte verloop van de dissectie zal iedere keer weer anders zijn.

Bij de dissectie wordt een paardenlichaam op een respectvolle manier ontleed. Op die ene dag maak je dus een deel van de verkenning door het paardenlichaam mee. Door steeds een laagje dieper te gaan zie je hoe het lichaam in elkaar zit. Op dag 1 zal een groot deel van de dissectie gaan over de wervelkolom en op dag 2 over benen en bekken. Als er ruimte voor is zal het hoofd ook ontleed worden. Per dissectie is het verschillend welke andere delen van het lichaam aan bod komen. Mogelijk zijn er nog organen en structuren in het paard aanwezig. Wellicht bevat het lichaam verrassingen.

Deel dissectie in 1 dag groep

Tijdens deze onderwijsdissectie zullen spieren met hun verloop, functie en aansturing besproken, bekeken en gevoeld worden. Maar ook zal het skelet, fascia, lymfe en eventueel aanwezige organen besproken worden.

  • Groepsgrootte: maximaal 15 personen
  • Locatie: De Lingehoeve in Lienden
  • Tijd: 9.30 – 17.00 uur
  • Prijs: 195 euro incl. 9% BTW, koffie/thee en versnaperingen

Coronamaatregelen

De dissectie gaat alleen door als de coronamaatregelen dat toelaten. Je hoort een week voor aanvang of het evenement doorgaat en dan ontvang je de factuur voor de dissectie.

De docenten:
Janneke Koekkoek
Na haar afstuderen als dierenarts in 2007, bleef Janneke zoeken naar nieuwe inzichten en opleidingen om het lichamelijke en geestelijke welzijn van paarden zo optimaal mogelijk te begeleiden en verbeteren. Eerst schoolde ze zich verder in de communicatie met paarden, training en instructie. Gaandeweg liep haar pad meer richting de therapie en behaalde ze diploma’s als craniosacraal therapeut, manuele lymfedrainage therapeut en als osteopaat voor paarden. Ook volgde ze cursussen in bodywork, fasciale therapie, voeding en medical taping. Anatomie, fysiologie en neurologie hebben haar bijzondere interesse, waardoor ze aan vele dissecties deelnam en bijscholingen blijft zoeken en volgen. Het overbrengen van kennis en inzicht, door middel van onderwijs of tijdens het behandelen, doet ze met veel plezier en enthousiasme.

Natascha Bos
Na haar carrière in het bedrijfsleven is Natascha zich gaan verdiepen in de natuurgeneeskunde. Ze raakte zo enthousiast dat ze haar oude branche achter zich heeft gelaten. Na verschillende studies kwamen er steeds meer paarden op haar pad die binnen het reguliere veld niet meer verder geholpen konden worden. Dat was het moment dat ze besloten heeft om haar kennis en ervaring in te zetten voor dieren, met name paarden. Natascha is een unieke docent die via haar bedrijf Blauwe Hengst opleidingen en themadagen verzorgt op het gebied van manuele lymfedrainage (MLD) en voeding. Daarnaast consulteert en behandelt ze paarden op het gebied van voeding. Natascha heeft wekelijks dissecties gedaan met een speciale focus op lymfe.

Evenement informatie

Startdatum zaterdag 16 november 2019 9:00
Einddatum zaterdag 16 november 2019 17:00
Sluitingsdatum vrijdag 15 november 2019
Prijs per persoon Zie details
Locatie Lingehoeve Diergeneeskunde

Helaas vol! Inschrijving gesloten

Locatie

Realisatie door JoomlaPartner